Har du spørgsmål til SUN serien eller er du nysgerrig på at blive klogere på solpleje? 

Hér har vi samlet de spørgsmål, vi oftest får fra vores kunder. Karmameju SUN er solpleje, der er hudpleje - bæredygtigt dyrket under sydens sol. 

 
_________________________

 

Hvad er fordelene ved at vælge mineralske filtre?

Der findes to kategorier af filtre – de mineralske, også kaldet fysiske filtre, og de kemiske filtre. Vores holistiske tilgang til naturlig hudpleje gør de mineralske filtre til det oplagte og eneste rigtige valg af solfilter i Karmameju SUN. Vores solfiltre består af mineraler, som er naturligt udvundet fra jorden og baseret på titaniumdioxid og zinkoxid. Mineralske solfiltre lægger sig, og forbliver, oven på huden som en hinde, der beskytter huden ved at reflektere UV-strålerne væk fra huden som et spejl. Vi foretrækker fysiske filtre, da flere års forskning peger på, at de er meget fotostabile, hvilket vil sige, at de ikke nedbrydes af solens UV-stråler og derfor har en god evne til at bevare den høje beskyttelse, samtidig med at de er mindre tilbøjelige til at irritere huden. 


 

Hvor tit skal jeg smøre mig ind?

Vi anbefaler, at du bruger UV-indekset og din sunde solfornuft, når du smører dig selv og børnene ind i solcreme. Nogle hudtyper er ekstra sarte i solen og har brug for høj solfaktor og hyppig påføring, mens andre kan tåle at opholde sig i solen med en lavere solfaktor i længere tid uden problemer. Det kommer altså an på hudtype, UV-indeks og den aktivitet, du skal lave i solen. 

Hvis du har brug for en mere struktureret måde at huske det på, kan du bruge denne 2-trins metode, som er baseret på flere undersøgelser om solcremepåføring: 

1. Påfør dit første lag 15 til 20 minutter før soleksponering (mineralske solfiltre virker dog med det samme, når de er påført)

2. Påfør dit andet lag inden for den første time efter soleksponering.

Selvom denne metode vil give dig, hvad der burde være en tilfredsstillende mængde dækning, er eksperter enige om, at den bedste metode er at genpåføre regelmæssigt og generøst med 1-2 timers mellemrum i solen eller efter kontakt med vand eller ved motion. 

 

Hvad er forskellen på solcreme med SPF 30 og SPF 50?

Koncentrationen af det mineralske solfilter er høj i en SPF 50, og om end vi lykkedes med at gøre SPF 15 og SPF 30 transparent og nem at smøre ud, så var det ikke muligt med SPF 50. Solcremen fik et hvidt sun block-udseende på huden og var svær at smøre ud. Forskellen på SPF-beskyttelsen mod UVB-strålerne drejer sig dog kun om få procenter. Solcreme med SPF 15 bremser 93% af UVB-strålingen, mens SPF 30 bremser 97% af UVB-strålingen, og en SPF 50 bremser 98% - det vil sige kun 1% mere end SPF 30.

Er jeres solserie vandfast?

På trods af, at fysiske solfiltre er kendt for at være vandafvisende, har vi valgt ikke at markedsføre Karmameju SUN som at være “vandafvisende”. Vi vil gerne læne os op af Miljøstyrelsen sol-fornuftige argument om, at ”ingen produkter holder til, at man både sveder, bader og tørrer med håndklæde. Det er en god ide at smøre sig ind jævnligt, hvis man vil være beskyttet. Der er i øjeblikket ikke en international standard for, hvornår man må kalde en solcreme vandfast.”

Vi anbefaler, at du forholder dig til hudtype og adfærd i solen dag for dag: Er du meget i vandet, dyrker sport eller sveder kraftigt, skal solcreme påføres oftere. Vi er tilhængere af de velkendte solråd: UV-badetøj, t-shirts, solhat og siesta i skyggen mellem kl. 12 og 15.

Er serien koralvenlig?

Karmameju SUN anvender SPF-filter, som er baseret på det naturligt udvundne mineral titaniumdioxid, uden nanopartikler. Kemiluppen anser ikke titaniumdioxid som miljøskadeligt. Dog har vi valgt ikke at markedsføre SUN-serien som koralvenlig, da det er en gråzone, hvad man må sige om de enkelte ingredienser, og fordi der internationalt er forskellige holdninger til, hvad der anses som sikkert/usikkert for koralrevene.

De solfiltre som IKKE anses som koralsikre herhjemme er bl.a. kemiske solfiltre som octinoxate og oxybenzone - dem anvender Karmameju ikke.

Tilstopper solcreme porerne og giver bumser?

Det korte svar er: Nej. Men kombinationen af solcreme og øget varmerelateret svedproduktion kan gøre huden mere tilstoppet end normalt. Døde hudceller, snavs, bakterier og sved fra dagen kan blive til overskydende talgproduktion og bumser, hvis huden ikke renses grundigt hver dag og gerne ekstra efter brug af solcreme. Check in with your skin - måske er det tid til at overveje en lettere rutine og skippe et ekstra cremelag om sommeren end resten af året. Prøv for eksempel med blot serum og solcreme med SPF i stedet for serum, toner, creme og SPF. 

Smitter solcremen af på tøj?

I nogle tilfælde kan solcreme smitte af på sommertøjet, og det går sjældent af ved en almindelig tøjvask. Derfor har vi været i gang med den helt store vasketest for at finde en metode, der kan komme pletterne til livs. Og det er lykkedes! Læs her, hvordan du vasker solcremepletterne af tøjet.

 

Hvorfor er mineralske filtre sværere at smøre ud? 

Solcremer med mineralske solfiltre er kendt for at være svære at smøre ud og for at efterlade huden med et hvidligt skær. Det tager et par minutter længere at smøre kroppen ind, end det gør med de kemiske og/eller nanobaserede solfiltre. Men fordelene ved de mineralske solfiltre overvinder på alle måder de ekstra par minutter, som man bruger på at smøre kroppen grundigt ind:

- Mineralske solfiltre er naturligt udvundet solbeskyttelse

- Mineralske solfiltre virker med det samme efter påføring

- Mineralske solfiltre tilstopper ikke porerne

- Mineralske solfiltre er allergivenlige

- Mineralske solfiltre anbefales til børn

Tip: Med en velfugtet hud smeltes mineralerne på huden og efterlader den plejet og beskyttet - brug for eksempel PRE- & AFTER SUN serum-lotion eller den parfumefrie INFINITY. Opvarm derefter solcremen mellem hænderne inden påføring. Vi bruger gerne de ekstra minutter for at få de mange fordele ved fysiske, mineralske solfiltre (og husk, berøring af huden frigiver glædeshormoner i hjernen, så det er godt givet ud!)

Læs mere i artiklen Sådan påfører du nemt SUN-serien.

Kan jeg bruge min solcreme fra i år til næste sommer, selvom den udløber i år?

Ja, det kan du. Har du opbevaret din solcreme efter anvisningerne, så har den en holdbarhedsdato tilsvarende det, der står på emballagen. Mineralske solfiltre bliver ikke for gamle, men de dyrebare plantebaserede ingredienser og naturlige dufte kan forringes i duft, farve og effekt, hvis solcremen har ligget åben eller i overdreven varme i lange perioder af gangen. Vi anbefaler at dufte til din solcreme - dufter den dejligt, så er den klar til endnu en sommer.  

Har du andre spørgsmål til SUN og generelt solpleje? Så læs vores uddybende Spørgsmål og svar hér https://karmameju.dk/pages/sun-faq. Du er også altid velkommen til at skrive til os på info@karmameju.com.

 [collection1]